Kippenpoten in kerriesaus
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- Zout
- Peper
- 20 gram braadboter
- 2 uien
- 4 middelgrote appels
- 2 plakken ananas
- 1,25 deciliter heet water
- 2 deciliter ananassap
- Kerriepoeder
Bereiding
Wrijf de kippenpoten in met zout en peper. Verhit de braadboter en braad de poten daarin aan aan alle kanten. Neem de kippenpoten vervolgens uit de pan.
Pel 2 uien. Schil de appels en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis van de appels. Laat de ananas uitlekken. Meet van het sap 2 deciliter af. Snijd de ui, de appels en de ananas in kleine stukjes en verhit in het braadvet.
Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, het hete water en het ananassap samen en breng op smaak met wat zout. Voeg de kippenpoten toe en stoof dit gaar. Haal het vlees eruit en zet eventueel kort onder de grill om het warm te houden. Breng de saus met zout en kerriepoeder op smaak

Probeer ook eens
- Plaatpizza met worst en pompoen
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Broccoli quiche
- Vitello tonnato met tonijn
- Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue
- Karbonade met Parmezaanse kaas
- Asperge-omelet rol
- Kipwrap voor de barbecue
- Runderworst met pastinaakpuree
- Gevulde cordon bleu
- Ovenschotel met spinazie en rundergehakt
- Varkenshaas in bladerdeeg
Bekijk al onze recepten