2 feestelijke voorgerechten
Steak tartaar met balsamico
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram extra magere runderfilet
- Tabascosaus
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 eetlepels fijngehakte ui
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Meng het rundvlees met enkele druppels tabasco, de olijfolie, de ui, de bieslook en de azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het mengsel over 4 vormpjes en stort op 4 borden. Direct serveren.
Tip!
Ook lekker met frietjes!
Carpaccio met bloedsinaasappeldressing
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram rundercarpaccio
- 1 eetlepel pijnboompitten
- Halve bloedsinaasappel
- 1,5 eetlepel mayonaise
- 0,5 theelepel sesamolie
- 2 bosuitjes, in ringen
- Peper
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Rasp een halve theelepel schil van de bloedsinaasappel en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de geraspte schil, 2 eetlepels van het sap, mayonaise, sesamolie en peper naar smaak.
Verdeel de carpaccio over de borden en laat op kamertemperatuur komen. Druppel de dressing erover en verdeel de uitjes en pijnboompitjes. Direct serveren.
Probeer ook eens
- Zomerse kipsalade
- Lam met courgettes
- Cannelloni Rosanella
- Kalfsfiletspies
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Chinees varkenshaasje
- Knoflookbrood met ham en salie
- Kip in alufolie
- Erwtensoep
- Provençaalse rundvleesschotel
- Tomaten gevuld met gehakt
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
Bekijk al onze recepten