Kippenborst met marsalasaus
Ingrediënten
- 2-3 kippenborstfilets
- Gehakte salie
- 2-3 dunne plakjes rauwe ham
- 2 eetlepel braadboter
- 3-4 eetlepels marsala
- 1 bekertje crème fraîche
- Peper
- Zout
Bereiding
Wrijf de kippenborstfilets in met peper en gehakte salie. Omwikkel elke filet met een plakje rauwe ham. Steek er houten prikkers in om vast te houden.
Verhit de braadboter bak de filets hierin aan beide kanten. Haal de filets eruit en houd deze warm. Kook het braadvocht los met de marsala. Roer de crème fraîche erdoor. Kook de saus kort en breng op smaak met zout.
Serveer de saus apart bij de kippenborst.
Tip: serveer er risotto en veldsla bij.
Probeer ook eens
- Kipfilet met spinazie
- Medaillon van kip
- Varkensoester uit Bohemen
- Salade met gevulde rosbief
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Varkenslende van de rib met bearnaisesaus
- Kalfsgehaktballen
- Gestoofde varkenswang met appel
- Salade met biefstuk
- Rijstsalade met gerookte kip
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
Bekijk al onze recepten