Lamsbout met honing en spek
Ingrediënten voor 4 personen
- Lamsbout van circa 1 kilo
- 1 deciliter honing
- 1 deciliter olie
- 1 eetlepel chilisaus
- 8 plakes ontbijtspek
Bereidingswijze
Meng de honing, de olie en chilisaus. Bestrijk het vlees met het mengsel en plaats deze in de oven.
Rooster de lamsbout circa 45 minuten. Keer na 25 minuten en bestrijk de lamsbout op nieuw met het honingmengsel. Leg het ontbijtspek in ruiten over de lamsbout en laat nog 20 minuten garen.
Neem het vlees uit de oven, houd het wel warm of verpak het met aluminiumfolie. Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten voor het snijden zodat het minder sap verliest tijdens het snijden.
Probeer ook eens
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
- Zomerse uienschotel
- Kalkoensaltimbocca
- Hongaarse kipfilet
- Mediterraanse karbonades
- Aardappelomelet
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Quesadilla met kip
- Varkenshaasje met sinaasappel
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Salade met gevulde rosbief
- Varkenslende van de rib met bearnaisesaus
Bekijk al onze recepten