Pompoenschotel
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees
- 250 gram soepgroente
- 1,25 liter water
- 1 kilo pompoen
- 3 uien
- 3 eetlepels olie
- 500 gram tomaten
- 2 eetlepels gehakte basilicumblaadjes
- Azijn of citoensap
- Peper
- Zout
Bereiding
Voeg de soepgroenten, het vlees en wat zout aan het water toe. Breng dit aan de kook en vervolgens afschuimen. Laat dit ongeveer 1 uur koken.
Haal het vlees uit de pan en snijd dit in blokjes. Haal de bouillon door een zeef en meet er 1 liter van af.
Schil de pompoen en schraap de kern er met een lepel uit. Snijd het pompoenvlees in kleine blokjes.
Pel de uien en snijd deze in schijven. Verhit de olie en bak hierin de uischijven hierin glazig. Laat de pompoenblokjes vervolgens 5 minuten meebakken.
Begiet de tomaten met kokend water en laat afschrikken in koud water. Ontvel de tomaten en snijd de kroontjes eruit. Halveer de tomaten. De tomaten, de afgemeten bouillon, de blokjes rundvlees en de basilicum aan de pompoen toevoegen en ongeveer 5 minuten laten koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel met azijn of citroensap.
Tip: serveer met volkorenbrood.
Probeer ook eens
- Konijnenbout met tartaarsaus
- Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
- Pork Wellington
- Kalfsfilet met druiven en amandelen
- Fijne jeneverbes koteletten
- Bieslook pannenkoek met kwark
- Varkenshaas in bladerdeeg
- Hamlap met ananas
- Vitello tonnato met tonijn
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Varkensoester uit Bohemen
- Gevulde koolrolletjes
Bekijk al onze recepten