Shoarma in een tosti
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram shoarmavlees
- 1 rode peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 trostomaten
- 3 eetlepels ketchup
- 1 mespunt gemalen komijn
- 1 rode ui
- 1 limoen
- Zout
- Peper
- 8 sneetjes brood
- 4 plakken jonge kaas
Bereidingswijze
Snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne reepjes. Verhit de olie en bak het vlees en de helft van de peper gaar in circa 5 minuten.
Snijd de tomaten twee maal door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en snipper de ui. Meng de tomaten met de ketchup, komijn, ui en de helft van de rode peper. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Voeg dit toe aan het mengsel met een paar druppels sap ui de limoen. Breng op smaak met peper en zout.
Beleg 4 sneetjes brood met vlees en leg hierop een plak kaas. Dek af met een sneetje brood. Gril in het tosti-ijzer en serveer direct met de salsa.
Probeer ook eens
- Paté met vijgenchutney op toast
- Spruitjesstamppot met rookworst
- Varkensfilet met kerrie
- Ierse hutspot
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Asperge met achterham
- Varkenshaas in bladerdeeg
- Parijse lamskoteletten
- Kip van de Veluwe
- Indische kip
- Braadworstspies met poestagroenten
- Aardappelsalade met wortelen
Bekijk al onze recepten