Eendenborst met in calvados gebakken appel.

Recept van mijn favoriet Marry Berry

  • 4 eendenborst
  • 4 hand harde rode appels (jonagold) 
  • rooboter
  • maizena (teaspoon)
  • appelsap
  • calvados 100ml
  • bouillon 100ml
  • peper en zout


Neem de eenden borsten en peper en zout ze.                                                                   bak ze mooi goud bruin en leg ze nog 10 minuten in een voor verwarmde oven van 80 graden.                                                                                                                            Appels schillen en in dunne partjes snijden.Bak ze mooi bruin in hete de boter.              maak en papje van de maizena en appelsap.                                                                   Maak de calvados heet en voeg de bouillon en appelsap toe en laat tot de helft in koken. Haal de pan van het vuur en voeg het maizena papje toe evt. op het vuur tot dat ie iets dikker word.                                                                                                                        Maak het voorverwarmde bord op met de eendenborst daar op/bij de appeltjes met daaroverheen de saus.


          ​​​​​​​

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.