​​​​​​​Gamekeepers stew



  • 1 kilo wild stoof mix (hert en ree)
  • 1 winterwortel in plakjes
  • 3 kruidnagel
  • 3 jeneverbessen
  • 8 gekneusde pepers
  • 2 geplette tenen knoflook
  • 5 sjalotten
  • 3 laurierblaadjes 
  • 1 liter rode wijn 

  • 250 gram spekblokjes
  • 1 bakje champignons
  • bouillon
  • 5 plakken ontbijtkoek


  • Vlees een dag laten marineren in de eerste 9 ingrediënten.
  • Dan goed uitlaten lekken en het vocht bewaren.
  • Spekjes aanbraden
  • Vlees aanbraden tot rondom mooi bruin.
  • Champignons er bij
  • Marinade vocht er bij en zachtjes laten sudderen
  • Steeds wat bouillon er bij (+/- 250ml) en zachtjes laten in koken
  •  Aan het eind van het vuur en de ontbijtkoek erbij en daarmee binden
  • Afmaken met peper en zout

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.