Gamekeepers stew
-
- 1 kilo wild stoof mix (hert en ree)
- 1 winterwortel in plakjes
- 3 kruidnagel
- 3 jeneverbessen
- 8 gekneusde pepers
- 2 geplette tenen knoflook
- 5 sjalotten
- 3 laurierblaadjes
- 1 liter rode wijn
- 250 gram spekblokjes
- 1 bakje champignons
- bouillon
- 5 plakken ontbijtkoek
- Vlees een dag laten marineren in de eerste 9 ingrediënten.
- Dan goed uitlaten lekken en het vocht bewaren.
- Spekjes aanbraden
- Vlees aanbraden tot rondom mooi bruin.
- Champignons er bij
- Marinade vocht er bij en zachtjes laten sudderen
- Steeds wat bouillon er bij (+/- 250ml) en zachtjes laten in koken
- Aan het eind van het vuur en de ontbijtkoek erbij en daarmee binden
- Afmaken met peper en zout