Ossenstaart
- 1 kilo ossenstaart
- bloem
- uienpoeder
- peper\zout
- croma of roomboter( waar de voorkeur naar uit gaat,ik gebruik altijd croma.Croma kun je goed bruin laten worden en geeft een lekkere smaak aan het vlees)
Ossenstaarten inwrijven met uienpoeder,peper,zout en bloem.
croma in koekenpan(niet te weinig)goed bruin laten worden,ossenstaarten aanbraden(niet te hard) tot ze rondom mooi bruin zijn.Ossenstaarten uit de koekenpan en even laten rusten.
Ruim croma in stoofpan,goed bruin laten worden.Ossenstaart er in even laten pruttelen dan in oven of op een treefje op het gas.
Voor oven 100 graden en dan zeker 6 uurtjes lanzaam laten garen. Als het vlees los laat van het schenkeltje is het gaar.
Voor gas,gas laag stoofpan op treefje en zeker lekker 6 uurtjes laten pruttelen.
Voor zowel gas als oven af en toe kijken of ze nog in het vocht liggen. Zo niet beetje rode wijn of runderboullion toevoegen.
Lage temprtuur en langzaam garen geeft het mooiste resultaat.
Eet smakelijk !