Varkenswang in bruin bier

500 gram varkenswang/konen                                                                                                 2 uien                                                                                                                                   100 gram bloem                                                                                                                        1 bruin bier/kasteelbier, sint bernardus

2 sneedjes brood                                                                                                                      2 eetlepels mosterd                                                                                                              300 gram wildfond                                                                                                            laurier en thijm

  • Peper en zout de wangen en haal ze door het bloem.
  • Wangen licht aan braden en dan er uithalen.
  • Uien een kwatiertje stoven in het aanbraad vet.
  • Wangen en uien in de jus doen en bestrooi met nog wat bloem
  • Voeg de fond toe en de helft van het bier toe en laat in dikken.(Drink de andere helft zelf op)
  • Voeg laurier en thijm toe.
  • Snij de korsten van het brood en bestrijk met ruim mosterd.
  • Leg ze omgekeerd op het vlees en laat +/- een uur sudderen.


Eet smakelijk


​​​​​​​


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.