Stamppot met kip
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets in blokjes
- 750 gram aardappelen
- Olijfolie
- Kipkruiden
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 150 gram rucola
- 2 kleine paprika's
- 100 gram crème fraiche
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook deze gaar. Verwarm olie in een hapjespan. Kruid de kip met de kipkruiden en bak goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en laat even garen. Wanneer de aardappelen gaar zijn; afgieten en stampen.
Snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg samen met de rucola en de crème fraiche toe aan de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel hierover de kip en de pijnboompitjes. Direct serveren.
Tip!
Varieer met de kip: vervang de kipfilet door een ander kipproduct.
Probeer ook eens
- Oosterse vleesschotel
- Pastasoufflé met ham
- Asperge-omelet rol
- Vitello tonnato met tonijn
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Gestoofde varkenswang met appel
- Gekruid rundvlees met mie
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Koteletten met mosterd en gruyère
- Broccoli quiche
- 2 feestelijke voorgerechten
- Zweedse gevulde gehaktrolletjes
Bekijk al onze recepten