Vitello tonnato met tonijn en anjovis
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de Tonnato saus
- 1 blikje tonijn
- 5 el mayonaise
- 2 el kappertjes
- 3 ansjovisfilet uit blik
- 2 el olijfolie
- Zout
- 200 gram plakjes gebraden kalfsfricandeau
- 3 takjes bladpeterselie
- 2 el kappertjes
- Versgemalen peper
Bereidingswijze
Tonnato saus
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Vitello
Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.

Probeer ook eens
- Parijse lamskoteletten
- Gevulde cordon bleu
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Pikante worstsalade
- Kalfsriblappen
- Italiaanse gehaktballen
- Gevulde uien
- Goulash met biefstuk
- Varkensrib met mosterd
- Bearnaisesaus
- Zweedse gevulde gehaktrolletjes
- Konijnenbout met tartaarsaus
Bekijk al onze recepten