Gevulde cordon bleu
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 varkenslapjes
- 4 plakken belegen kaas
- 4 plakken achterham
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 4 gedroogde tomaten op olie
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 4 eetlepels paneermeel
- Peper en zout
- Boter
Bereidingswijze
Snijd de varkenslapjes doormidden en klap ze open. Zorg ervoor dat 1 kant nog vast zit. Leg er folie over en maak platter met bijvoorbeeld een deegroller. Verwijder de folie en bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper. Verdeel de ham en kaas over de varkenslapjes, zorg ervoor dat dit niet te veel uitsteekt. Snijd de gedroogde tomaat in stukjes en verdeel over de ham en kaas.
Klop het ei los in een los bord. Doe op 2 andere borden bloem en paneermeel. Haal de cordon bleus door de bloem, ei en de paneermeel.
Verhit de boter in de pan en bak de cordon bleus aan 2 kanten goudbruin, dit duurt circa 10 minuten. Direct serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en broccoli.
Tip!
Heeft u liever een cordon bleu van kip? Vervang de varkenslapjes door kipfilet.

Probeer ook eens
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- Rundvlees met oestersaus
- Paté met vijgenchutney op toast
- Mediterraanse karbonades
- Asperge met achterham
- Gekruide gehaktballen met ananas
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Aardappelomelet
- Kip-avocado salade
- Bieslook pannenkoek met kwark
- Kipsnack in bladerdeeg
Bekijk al onze recepten