Biefstuk met sesam en broccolipuree
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 biefstukken
- 2 eetlepels sesamzaad
- 400 gram broccoliroosjes
- 2 eetlepels fijngesneden knoflook
- 1 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
- 4 blaadjes basilicum, gescheurd
- Olijfolie
- Peper
Bereidingswijze
Verdeel het sesamzaad over een bord en haal hier de biefstukken doorheen, zodat ze aan beide kanten een laagje sesamzaad hebben.
Kook de broccoli met de knoflook in een grote pan met water in 8 à 10 minuten gaar. Giet dit af en pureer samen met de pijnboompitten, basilicum, olijfolie en peper.
Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Bak de biefstukken aan elke kant in een paar minuten. Serveerde biefstuk met de broccolipuree, garneer eventueel met pijnboompitjes
Tip!
Maak de maaltijd af met gebakken aardappelschijfjes.
Probeer ook eens
- Zomerse uienschotel
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Ossenhaas met champignons
- Stoofvlees
- Karbonade met honing en citroen
- Aspergeschotel
- Paassalade met kip en geitenkaas
- Varkenshaas met mosterdsaus en munt
- Parijse lamskoteletten
- Paté met vijgenchutney op toast
- Kippenpoten in kerriesaus
- Runderworst met pastinaakpuree
Bekijk al onze recepten